Gerard Boeijen
persoonlijke website
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Prachtig boek

ISBN 978 90 854 83
Bestellen? Stuur een mail naar post@gerardboeijen.nl 

Hosted by mijndomein

Wereldlichtjesdag in de Stevenskerk Nijmegen


Vaak sluimert het verdriet voort, het verdriet om een kind dat is overleden.
Een zoontje dat ongeneeslijk ziek was, een dochter die niet meer wakker werd, een zoon die niet meer thuiskwam, een kind dat buiten de buik niet kon leven. Maar er is niet altijd aandacht (meer) voor. Verdriet dat vaak wordt weggemoffeld.
Daar wil Floortje Agema wat aan doen. Daarom heeft de Nijmeegse samen met Dagmara Schellekens het initiatief genomen om ook in Nijmegen vorm te geven aan Wereldlichtjesdag.
Elke tweede zondag in december steken mensen wereldwijd om zeven uur ’s avonds een kaarsje op, ter nagedachtenis aan overleden kinderen.
Kaarsen branden, op zondag 9 december gebeurt dan ook in Nijmegen. In de Stevenskerk, midden in het leven”, zeggen Floortje Agema en Dagmara Schellekens.De twee vrouwen weten alles van verdriet, van rouw, van afscheid, van gemis, van troost.
Het Colourful City Koor en het Colourful City Kinderkoor luisterden de druk bezochte bijeenkomst stemmig op. Mede daardoor, en door de invoelende begeleiding van Agema en Schellekens werd het een aangrijpende bijeenkomst. Met name voor de aanwezigen die een kind verloren hebben.
Bij het zingen van het lied 'Hou me vast' door het kinderkoor werd duidelijk dat ook kinderen heel goed het verdriet van anderen kunnen aanvoelen.