Gerard Boeijen
persoonlijke website
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Prachtig boek

ISBN 978 90 854 83
Bestellen? Stuur een mail naar post@gerardboeijen.nl 

Hosted by mijndomein

We zijn met het koor druk bezig om het concert voor te bereiden. Woensdagen en vier volledige weekenddagen (zaterdag en zondag) wordt er gerepeteerd. Afgelopen weekend heeft de dirigent Johnny Rahaket de zangpedagoge en sopraan Catharina Jansen ingeschakeld om het niveau verder op te krikken. Dat was leerzaam en de klank van het koor ging 100% omhoog. Een mooie ervaring, vond een groot deel van het koor. 

Er zijn nog kaarten te koop! Dus wil je een goed koor horen met liederen van over de hele wereld: kom op 10 november naar de Schouwburg in Nijmegen. Ook het Colourful City Kinderkoor doet een duit in het zakje. Prachtig die kinderen te horen en te zien.

Reacties

Alle koorleden en alle bezoekers van het jubileumconcert op 10 november 2012, worden uitgenodigd om na het concert op de afterparty een knallend feest te maken. De live muziek van de overbekende Nijmeegse Schikband staat daarvoor garant. De Waalzaal van de Schouwburg is een fantastiche plek, dus het wordt groot feest! Schouwburg alvast bedankt voor het ter beschikking stellen van deze mooie gerenoveerde zaal.

We zullen bij de ingang het programmaboekje met een toegangskaartje voor de Afterparty uitdelen.
 


Reacties

Onvermoede kwaliteiten toont zij, door als filmster haar debuut te maken. Guusje Steeg blijkt een talent!

Reacties

Nadat het projectkoor van Circus Colourful City Nijmegen onder leiding van Johnny Rahaket samen met @rchestra een aantal jaren had gezorgd voor een muzikale topper tijdens de jaarlijkse Colourfulcity-feesten, werd de tijd rijp om een permanent koor te worden. In 2002 viel tijdens de manifestatie ‘Windstreken’ het  startschot van Colourfulcitykoor Nijmegen, afgekort CCK. De eerste ambitie op dat moment was het werven van 100 leden. Die ambitie is toen gehaald. Na tien jaar heeft het koor intussen een stabiel ledental van 75 á 80 leden.

Vanaf het begin gaf Johnny Rahaket als violist, bandleider en dirigent de richting aan waarin hij met dit koor wilde gaan. Het is de muziek zelf die verbindt. Dus het is de kunst om je stem en instrument af te stemmen op de muziek. In een groot koor, waarin alle stemmen tellen, kan ieder haar/zijn solo en ego achterlaten. Zo kunnen we een koorklank bereiken die een verbinding van hart tot hart maakt, een verbinding tussen publiek en koor.

Muziek ontstaat en bestaat overal ter wereld en zowel volksliederen als klassieke composities laten zich gewillig over grenzen brengen, zolang je de noten niet overbodig maakt. Het colourfulcitykoor heeft zichzelf geoefend in het over grenzen brengen van muziek en is ook zelf grenzen overgegaan. Vreemde talen, wonderlijke (dis)harmonieën, ritmes en intervallen… en toch vertrouwd. Uiteindelijk klinkt steeds weer de stem van het verlangen, de liefde, de noodkreet en de bevrijding: zingen als een “cry for humanity”.

Lees meer...

Op zaterdag 16 september zijn we weer van start gegaan met de opleiding Schilderen en tekenen op de Nijmeegse School. Het is mijn tweede jaar. We gaan eerst kennismaken met inkt. Hiernaast nog een houtskool tekening van vorig jaar. He ging daarbij om het tekenen van verschillende soorten schaduwen. Hier een vorm van eigen schaduw (schaduw op het voorwerp zelf) en ook nog slagschaduw (schaduw op de onder- of achtergrond, door het het voorwerp).

 

 

 

 

Lees meer...

Inmiddels weer helemaal geland. Voor een selectie van foto's zie hier. Je kunt ook nog veel meer materiaal zoals reisverslagen, video's en foto's vinden op http://www.colourfulcitykoor.reismee.nl 

Zwavelmeer op Java

 

Reacties

 

Donderdag is het zover! Afgelopen zondag hadden we de laatste voorbereidende bijeenkomst, tevens repetitie. De dirigent Johnny Rahaket wilde horen hoe de stemverhoudingen liggen bij de groep die meegaat naar Java-Bali. Er gaan 55 koorleden van de 80 mee. Ook nog eens 35 andere mensen, meestal ffamilieleden of vrienden van de koorleden die meegaan. Het wordt dus een hele onderneming daar in Indonesië. We reizen met 3 bussen door Java tot aan Yogyakarta en vandaar met de trein naar Surabaya. Daar nemen we he tvliegtuig naar Bali om vandaar 15 juli weer terug te keren naar Amsterdam. Een deel van ons zal er een vakantie aan vast knopen daar of elders in de Indische archipel.

 

 

 

 

 

 

De reisroute

  

Reacties

Ik ben over naar het tweede jaar van de teken- en schildersklas van de Nijmeegse School op de Lindenberg in Nijmegen. We hadden een eindbeoordeling van de praktische toets van zaterdag 9 juni en de uitslag van de schriftelijke toets van 2 juni. Zie voor informatie over deze opleiding ook het filmpje op YouTube.
Onze docent Andrea deed de beoordeling voor ieder persoonlijk. De uitslag van de schriftelijke toets was een 8,2 en voor de praktische toets, een stilleven dat we met zijn allen (7 cursisten) haaden samengesteld, had ik een 8.
Ook de andere 6 hadden allemaal een dikke voldoende tot goed en we gaan volgend jaar allemaal verder. Zie een paar van mijn werken.
's Middags was er de uitreiking van de certificaten aan de afgestudeerden. Dat was ook een heel geanimeerde bijeenkomst die door onze (hoofd)docent, Doreth van der Zwalum werd geleid. De vijf afgestudeerden hadden een mooie expositie samengesteld. Na afloop completeerde een gezellig samenzijn met een drankje, deze middag. Volgend cursusjaar gaan we met ons zevenen weer vol goede moed aan de slag om hetgeen we dit jaar hebben geleerd, toe te passen.Reacties

Ik zit in het laatste jaar van de semi-kunstacademieopleiding aan de Lindenberg in Nijmegen. We zijn met zeven cursisten en allemaal bezig met onze eindopdracht.  Ik heb gekozen voor het thema MUZIEK. Ik wil een aantal schilderijen maken die tezamen een soort tablau vormen en die een indruk moeten geven van de schoonheid van muziek (popmuziek wel te verstaan).

Ik laat me inspireren door de beelden van een concert van de Rolling Stones, afgelopen september in Hydepark. Een van de schilderijen ziet er zo uit:

Reacties

Nijmegen 30 mei 2012
Gisteren in de Lindenberg een benefietconcert voor de stichting Halin bijgewoond. Wat een fantastisch concert! Zanger gitarist Wouter Muller wist de zaal met zijn enthousiasme in vervoering te brengen en tevens een lans te breken voor een onbekende geschiedenis. Zijn door hem speciaal voor deze gelegenheid geschreven liedjes ondersteund door het machtige geluid van het Colourful City Koor en een vijfkoppige begeleiding, kwamen op een bijzondere wijze binnen bij het publiek. Daardoor ontstond in de pauze een run op de speciale cd uitgave van deze liedjes. Toen na de pauze ook nog Frank Boeijen met twee nummers zijn bijdrage aan het concert leverde, was het duidelijk dat de avond een geslaagde voorlopige afsluiting van deze campagne in Nederland is geweest. 28 juni gaat het koor met de muzikanten naar Indonesië om ook daar haar Cry for Humanity gestalte te geven. Een bijzonder concert, dat was het. Jean Nelissen DP
Muzikale begeleiding:  
Johnny Rahaket, dirigent en viool; Antoon Aukes, drums; Frank Deiman, piano; Nyong Manuputti, basgitaar. Lees meer . . . . .
Beluister de prachtige muziek van dit koor.

Reacties